LONČARSKE DELAVNICE

Tedenski lončarski tečaji

Tedenski tečaji: 

  • srede od 18.00 do 20.15 (začetni tečaj)
  • četrtki od 18.00 do 20.15 (nadaljevalni tečaj)

Cena:

  • 40 EUR/obisk (vključuje material, žganje, orodje in mentorstvo)
  • popust na trimesečno prijavo (37 EUR/obisk)

Lokacija: 

  • Celovška 149, Studio Biskvit – nadaljevalni tečaj
  • Rimska cesta 3, Delavnica Levo – začetni tečaj
lončarske delavnice

Kaj so glavni razlogi za obisk tečajev?

Ugotovil sem, da je glavno vodilo ljudi, ki se odločijo za obiskovanje tečaja, sprostitev od stresnega vsakdana, ustvarjanje in druženje. Šele za tem pride zadovoljstvo ob doseženem cilju – glaziran keramični izdelek.

Čeprav delamo v skupini, je delo prilagojeno vsakemu posamezniku z upoštevanjem njegovih zmožnosti, želja in hitrosti napredovanja.

Jesensko, zimsko in spomladansko trimesečje

Kljub temu, da se lahko kadar koli pridružite skupini, so naši tečaji lončarstva razdeljeni na 3 segmente, vsak po 3 mesece.

NASLEDNJE: zimsko trimesečje: januar – marec 2024

Povprašaj za prost termin

Vid se je z lončarstvom srečal leta 2011 in pod mentorstvom akademske kiparke in lončarke Eve Peterson Lenassi raziskoval različne vidike gline ter procese izdelave keramike. Trenutno znanje izpopolnjuje pri Štefanu Zelku iz Prekmurja, živi kulturni dediščini pod Unescovo zaščito in enem od redkih še živečih tradicionalnih lončarjev v Sloveniji. Danes Vid vodi svoje lončarske skupine in ustvarja v Ljubljani, po različnih krajih v Sloveniji in tujini.

Ines Polončič (1984) je leta 2008 diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Med leti 2009 in 2023 je kot učiteljica poučevala na osnovni šoli, bila med drugim kulturna koordinatorica, ki je organizirala različne dogodke in nastope. V tem času se je preko moža Vida Polončiča (Lončič Pottery Studio) srečala z lončarstvom. V sodelovanju z Lončič Pottery Studio je pomagala pri organizaciji in izvedbi večdnevnih lončarskih izobraževanj v Sloveniji in tujini. Pod mentorstvom Vida Polončiča in Štefana Zelka, lončarskega mojstra iz Prekmurja, se je specializirala v tradicionalnih slovenskih lončarskih tehnikah. Posebno pozornost namenja izumirajoči slovenski krasilni umetnosti, kot je podglazurna poslikava na glino, ki se jo uči pri slikarki Slavici Cvetek. Ines ustvarja unikatne izdelke iz gline na lončarskem vretenu ali pa glino vliva v mavčne kalupe. Kot zunanja mentorica je zaposlena v Kreativnem središču Center Rog v Ljubljani. Deluje tudi v produkcijskem prostoru Delavnice Levo in svoje umetniško delo podpisuje z imenom Lirika.

ZASEBNE SKUPINE

Prijatelji, kolegi in sodelavci.

ROJSTNI DAN

Za odrasle ali otroke. Delo na lončarskem vretenu in druženje v ustvarjalnem vzdušju.

VRTNA ZABAVA

Divji in najbolj blaten žur na tržišču. Piknik kulinarika, lončarsko vreteno in pivo.

DRUGI DOGODKI

Kulinarične prireditve, odprtja dogodkov, turistični dogodki, sejmi, praznične prireditve.

Scroll to Top