O MENI

Vid Polončič

Vid Polončič

Kot otrok sem bil zelo »živ«. Tako so opisovali moj hudomušen in zvedav značaj.  Že odkar pomnim, smo doma vedno kaj ustvarjali. Sprva sem rad risal in oblikoval izdelke iz papirnate kaše – za to tehniko me je navdušil oče Peter. Še danes hranim nekatere izdelke iz otroštva.

Od glasbe do gline

V najstniških letih je bila moja glavna strast glasba. Odkar je moj brat Andraž prvič doma zaigral na kitaro, sta me prevzela njen zven in navdušenje nad zvokom in harmonijo. Kar nekaj let sem igral na Epiphonov model Les Paul, pisal pesmi in prepeval v bendu Naleen. Želel sem si, da bi se po končani gimnaziji lahko popolnoma posvetil glasbi.  OdBeatli in The Toronto Drug Bust sta bili glavni skupini, s katerima sem veliko nastopal po Sloveniji in tujini. Glasba je poleg moje drage žene Ines tesna spremljevalka mojega življenja in me nič manj ne navdušuje kot takrat, ko sem se z njo srečal prvič. 

muzejska delavnica

Radovednost me je nato spet pripeljala do ustvarjanja oblik – tokrat v glini. Neverjetno, kako lahko na vretenu nastanejo tako različne in čiste forme!? Odločil sem se, da to veščino moram osvojiti. In zdaj sem tu. 

Scroll to Top