KAJ DOGAJA?

predstavitev lončarskih vreten

pottery wheel
pottery custome made wheels

Lončarska vretena so lahka, prenosljiva in oblikovno zanimiva. Vsako vreteno je unikaten izdelek, ki poleg inženirskega, vsebuje tudi tradicionalno pasarsko znanje* in znanje ročnih veščin. Želim, da so vretena umetniški izdelek, ki vzbudi pozornost.

tradicionalna lončarska delavnica in lončarski mojster

Edinstvena priložnost, da spoznamo domovanje, način dela in lončarsko znanje enega redkih še živečih lončarskih mojstrov v Sloveniji, ki poseduje zbrano znanje petih generacij lončarjev.

mir in tišina na otoku

Vabim vas, da se mi pridružite na devetdnevni lončarski delavnici, kjer bomo uživali v ustvarjanju, kristalno čisti vodi in okusni hrani. V zalivu Stončica, na otoku Visu nas kliče dalmatinska hiša ob morju, prostor za ustvarjanje in dobra družba!

podeželski mir, istrsko sonce in kulinarično doživetje

Delavnica bo potekala na novo obnovljenem posestvu rustikalne podeželske hiše “Bolara 60”, ki se nahaja v neposredni bližini slikovitega istrskega mesta Grožnjan. Če želite prvič izkusiti delo na lončarskem vretenu ali dopolniti svoje lončarske spretnosti in hkrati uživati v miru pristne narave in dobre hrane, vabljeni, da se nam pridružite.

Utrinek iz naše lončarske delavnice v grožnjanu septembra 2021.

Načrti za leto 2022 se že snujejo.

otok Vis, Grožnjan in Maroko 😉

Bodite prvi v vrsti in se naročite na mailing listo 🙂

Prejmite novice in bombončke

Scroll to Top